Nopea toimitus
Asiantunteva apu palveluksessasi
Yli 40 vuoden kokemuksella
Arvo-Helat OyArvo-Helat Oy

Keittiön uudistaminen pienellä budjetilla

keittion uudistus

Tekisikö mieli uudistaa keittiö maltillisella budjetilla? Yllättävän pienilläkin asioilla saa paljon aikaan.

1. Uudista kaappien pinta

Kaapit voi saada kiiltämään uutuuttaan pienilläkin hankinnoilla. Uusi maalipinta oviin ja uudet vetimet saavat aikaan ihmeitä! Ovet voi myös vaihtaa kokonaan uusiin, mutta mikäli ne ovat hyväkuntoiset, kalustemaalilla maalaus ja vetimien vaihto riittää. Toisinaan jopa pelkkä vetimien vaihtaminen raikastaa koko huoneen ilmettä.

2. Välitila ja työtaso

Koko välitilaa ei välttämättä tarvitse lähteä purkamaan, vaan sen voi yksinkertaisesti maalata laattamaalilla. Kuluneet työtasot puolestaan saa päällystettyä nykyään hyvin suositulla dc-fixillä, joka on tarkoitettu erilaisten kovien pintojen päällystämiseen ja muistuttaa kontaktimuovia. Rullahinta on varsin edullinen ja lopputulos siisti.

keittion uudistaminen
Kuva 1. Keittiö ennen pintojen uudistamista.
keittion uudistaminen
Kuva 2. Keittiö uudistuksen jälkeen. Kaapit sekä välitila on maalattu, työtasot on päällystetty dc-fixillä ja vetimet on vaihdettu Arvo-Helojen kaarivetimeen art. 2116. Myös saranat vaihdettiin ja kaappeihin asennettiin hidastimet.

3. Hidastimet kaapinoviin ja keittiölaatikoihin

Paukkuvatko kaapinovet tai keittiönlaatikot suljettaessa? Erityisesti nukkuma-aikaan saattaa häiritä, mikäli valveilla olevat perheenjäsenet kolistelevat keittiössä. Sekä kaappiin että laatikostoon voi asentaa soft-hidastimen, joka pehmentää oven sulkeutumisen ja estää ovea kolahtamasta. Vanhat kaapit eivät enää kolise vaan sulkeutuvat pehmeästi, ja keittiössä vallitsee ylellinen äänettömyys.

4. Viimeistele kokonaisuus LED-valoilla

Viimeinen silaus modernin keittiön luomiseksi on lisätä esimerkiksi yläkeittiökaappien alle pinta-asennettavat LED-valot. Niillä pystyy helposti ja edullisesti luomaan keittiöön mukavaa tunnelmaa ja lamput myös valaisevat hyvin. Toinen vaihtoehto on laittaa lamput sisälle kaappiin esimerkiksi lasiovien taakse, jolloin sisällä olevat esineet pääsevät erottumaan kauniisti edukseen.

led-valot keittio keittion uudistaminen
LED-valot asennettuna keittiössä.
Copyright © 2021 Arvo-Helat Oy Tietosuojaseloste Evästeasetukset